Clubkampioenschappen 2018 - Gearchieveerd

De clubkampioenschappen seizoen 2018/2019

 

De clubkampioenschappen zijn weer gespeeld op zaterdag 13 oktober, het was een leuke, gezellige, sportieve en warme dag.

Het aantal leden dat meedeed was iets lager dan verleden jaar, maar gelukkig kregen we versterking van 3 jeugdleden.

De aanvang en start.

Om 9:00 uur stond de koffie en thee klaar in de kantine voor deelnemers. Daarna konden ze zich warm slaan in de sporthal.

Na een welkomstwoord door de voorzitter en  enige tekst en uitleg van Michel Dittrich  over de spelwijze werd om 9:45 gestart met de dubbel wedstrijden. Er werden 6  wedstrijden gespeeld van 10 minuten op basis van loting, na de derde wedstrijd was er een  kleine pauze. Er zaten mooie wedstrijden tussen.  De winnaars waren  degene met de meest behaalde punten over de 6 wedstrijden.

De pauze.

Om half twaalf  waren we uitgespeeld met  de dubbel wedstrijden en konden we een hapje gaan eten in kantine. Marianne  Oosting-Fekkes  had een heerlijke pan met tomatensoep gemaakt en we hadden lekkere broodjes bockworst, compleet gesponsord door de Boni Bargeres.

De mix wedstrijden.

Tegen de klok van 1 uur begonnen we met de mix wedstrijden.  Deze wedstrijden werden net als de dubbele op basis van loting gespeeld. Ook hier gold weer : degene met de meest behaalde punten is de winnaar.

De enkel wedstrijden.

Na een pauze van 10 minuten werden de enkel heren en dames wedstrijden gespeeld. Bij deze wedstrijden ging het niet om de totaal behaalde punten maar om de 2 of 3 best gespeelde sets.       Bij de dames stonden jeugdlid Puck de Boer  en Manjusha Nuyen tegenover mekaar in de finale. Manjusha was  met de techniek en tactiek net beter dan Puck.  Bij de heren enkel was het    spannend. Er waren drie sets nodig al bij de beide halve finale wedstrijden. Deze  wedstrijden werden gespeeld respectievelijk door Niek Veldhuizen tegen Ruben Aalderink en Arnoud Niessen tegen Christian Bouma. Uiteindelijk stonden in de finale tegenover mekaar Ruben en Christian. Ook hier was een  drie setter nodig om te bepalen wie de winnaar werd.

De prijzen.

Voor alle deelnemers hadden we een heerlijke roomboter banketstaaf.  Voor de winnaars hadden we een leuke prijs geregeld,  namelijk een 1 meter lange droge worst op een plankje.

Winnaars.

De winnaars van de clubkampioenschappen 2018/2019 zijn geworden:

Heren dubbel: Jan Tjapkes

Dames dubbel: Kim Braam

Mix                    : Niek Veldhuizen / Kim Braam

Dames enkel    : Manjusha Nuyen

Heren enkel     : Christian Bouma

 

Afloop

Omdat het z’n warm weer was, 26 graden, had de recreantencommissie nog even een BBQ geregeld voor de liefhebbers die mee wilde doen. Ook hiervoor had Marianne Oosting-Fekkes  een heerlijke pasta- en fruitsalade gemaakt. Er is heerlijk gesmikkeld van al het lekkers wat opgediend stond. Tot 22:00 uur zaten we buiten met een drankje. Dit was een mooie afsluiting van een leuke en gezellige dag.

De dank aan mijn mede commissieleden Michel Dittrich en Rob Visser om deze dag te laten slagen.

 

De recreantencommissie.

Michel Dittrich

Rob Visser

Peter Maassen