| |

Coronamaatregelen Senioren - Gearchieveerd

Hallo allen,

Vanaf 13 oktober zitten we in een gedeeltelijke Lockdown en daarmee hebben we onze manier van spelen moeten aanpassen. In eerdere mails hebben we aangegeven na 2 weken te gaan evalueren. In de bestuursvergadering van gisteren is dit gebeurt. In het algemeen gaat het goed en er zijn nog een aantal zaken die we kunnen verbeteren.

De volgende punten zijn naar voren gekomen:

  1. Spelen gaat goed en iedereen houdt zich aan de afspraken van 1,5 m.
  2. Per avond een corona coördinator nodig voor mailen / appen intekenlijsten, opruimen desinfectiemiddelen en afsluiten van zaal.
  3. Spelen van een enkel is intensief en daarom wordt er bij de recreanten wat vaker gewisseld. Dit gaat prima en aan de kant is voldoende ruimte beschikbaar. Hierdoor mogen er meer mensen inschrijven per avond. En kan het dus gebeuren dat je even moet wachten.
  4. Sluiten van de zaal is niet goed geregeld. Daarom zoeken we per avond iemand die de rol van coördinator op zich wil nemen (zie punt 2)
  5. Kijkend naar de animo willen we de zaal sluiten (ma + do) om 21:30 uur en daarmee het tweede blok annuleren.
  6. Afmelden gaat niet op de website. Hier wordt nog naar gekeken. Je kunt altijd een mail sturen naar secretaris@deracketeers.nl

Gisteren was er natuurlijk weer een persconferentie met aanvullende maatregelen. De informatie die momenteel op de website staat van rijksoverheid.nl is het volgende.

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Dus voorlopig blijven we spelen in het huidige concept. We houden de informatie vanuit de bond, NOC NSF en gemeente in de gaten. Mocht er iets wijzigen zullen we het direct melden.

Ten slotte wil ik iedereen vragen die regelmatig komt spelen op maandag en donderdag om zich op te geven voor de Coördinator rol. De sleutel hangt op de bekende plek in de Bargeres.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn horen we graag.

Marc