Jeugd

Jeugdspeler van de maand juni

 

Vorige maand zijn we begonnen met een maandelijks artikel op de website. Elke maand kiezen wij (Jade en Sylvie) een jeugdspeler uit die we in het zonnetje zetten. Deze speler wordt gekozen uit één van de drie jeugdgroepen op de club. Gekozen worden kan meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld het hebben van een goede inzet, het goed doen in de competitie of omdat diegene iets speciaals gedaan heeft.

De jeugdspeler van deze maand is geworden: Madelief Spies!

Wij hebben haar gekozen omdat Madelief zelfs met een blessure nog op de training komt. Maar ik moet wel zeggen, het is erg fanatiek als je zelfs met een blessure nog wil trainen. Dan moet je het wel héél leuk vinden. Dat ze het leuk vindt kun je ook wel zien aan haar aanwezigheid. Madelief is namelijk niet alleen aanwezig in de 5-uurs groep (waar ze in speelt) maar helpt ook bij de 4-uurs groep mee als hulp-trainster en traint op de maandag mee met de competitiespelers.

Foto van Madelief Spies gemaakt op 20-06-2019

Interview met Madelief

Hoe lang speel je al badminton?
Ik speel hier nu ongeveer een jaar. Het bevalt me goed en het is heel leuk.

Je hebt competitie gespeeld. Wat vond je het leukste om te spelen?
Dubbelspel spelen. Dat is vooral heel gezellig. Ik vind het ook wat makkelijker dan bijvoorbeeld een enkel- of een mix.

Wat vind je dan het lastigste?
Enkelen. Dit is zwaarder en aangezien ik niet zo lang ben spelen ze makkelijker over me heen.

Wat vind je de leukste oefening om te doen?
Het spelen van wedstrijden en dan vooral het dubbelspel of ‘koning van het veld’ (dit is een enkelspel waarbij degene die wint in het veld blijft staan. Degene die verliest moet van het veld af en achteraan sluiten. Het doel is om de ‘koning’ van het veld te spelen).

Hoe kwam je bij de Racketeers terecht?
Er was een bredeschool activiteit van badminton bij de vereniging in Erica. Hier kwam ik erachter dat ik ook wel op badminton wilde maar aangezien Erica vrij ver weg is besloten we een club te zoeken dichterbij huis. Hierdoor kwam ik bij Racketeers terecht.

Welke trainer vind je leuker?
Daar ga ik niet op antwoorden.

Wat vind je van de sfeer in de groepen?
Heel goed! het is erg gezellig. Ik vind de groep om 5 uur het gezelligste. Ze zijn daar iets serieuser dan de oudere groep en er zijn daar meer mensen van mijn leeftijd.

Hoe is het om speler van de maand te zijn?
Ik ben heel blij. Ik had het écht niet verwacht. Ik dacht dat iemand anders het zou krijgen.

Wat kan je op dit moment verbeteren aan je spel?
Op dit moment toch wel mijn conditie. Die gaat best wel achteruit door mijn blessure.

Wat vind je moeilijk om te doen?
Het spelen van een clear (harde slag achterin). Ik kan namelijk nog niet zo hard slaan.

Wat kan er verbeteren in de training?
Geen idee. Ik dacht zelf aan het rennen van minder rondjes!

Wat betekent de Racketeers voor jou?
Het is erg gezellig. Ik vind het vooral leuk dat Marit zich irriteert als ik te veel lach. Het is echt een sport waarvan ik denk: dat is heel leuk. Ik heb dat nog nooit eerder met een sport gehad.

We willen Madelief bedanken voor het meehelpen en hopen dat haar blessure snel weer verdwijnt. Dan kan ze mooi weer meedoen. Heb je een suggestie voor de speler van de maand? Dan mag je dit aangeven bij Sylvie van der Kroft en Jade  Groenia. Tot de volgende keer!