Jeugd | Nieuws

Jeugdspeler van de maand mei

Vanaf vandaag starten we met een maandelijks artikel op de website. Elke maand kiezen wij (Jade en Sylvie) een jeugdspeler uit die we in het zonnetje zetten. Deze speler wordt gekozen uit één van de drie jeugdgroepen op de club. Gekozen worden kan meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld het hebben van een goede inzet, het goed doen in de competitie of omdat diegene iets speciaals gedaan heeft.

De jeugdspeler van deze maand is geworden: Joas Mol!

Wij hebben voor hem gekozen omdat hij bijna nooit een training mist. Hij zet zich altijd heel erg goed in. Hier is vooral Marit erg blij mee, iemand die ook daadwerkelijk luistert. Ook kan hij met iedereen goed opschieten en is hij altijd vrolijk! Een gezellige aanwinst voor de club dus.

Foto van Joas Mol op de badmintontraining van 20-05-2019.

Interview met Joas

Hoe lang speel je al badminton?
Ik speel nu 2,5 jaar badminton en ben dus ook al zo lang bij de vereniging.

Je hebt competitie gespeeld. Hoe vond je dat gaan?
Ik heb twee jaar competitie gespeeld. Het eerste jaar in de 4e klasse, beginnerscompetitie. Dat ging heel erg goed! Dit jaar heb ik gespeeld in de U15, 3e klasse. Dit was toch wel een flinke uitdaging en het ging niet heel erg goed maar ik heb er wel heel veel van geleerd.

Hoe kwam je bij de Racketeers terecht?
Ik had hiervoor nog geen badminton gespeeld maar wilde dat wel graag. Toen zijn we gaan zoeken naar een club in Emmen en kwamen we bij de Racketeers uit.

Welke trainer vind je leuker, Marit of Roelof?
Marit. Wij snappen het ook niet helemaal.

Word je goed behandeld in de groep?
Het is een hele gezellige groep maar ze zijn niet altijd even serieus. Ze zijn wel heel erg sociaal en het voelt een beetje als een hele grote familie.

Hoe voelt het om speler van de maand te zijn?
Ik ben sprakeloos!

Wat kun je doen om te verbeteren in badminton?
Heel veel oefenen. Vooral ook oefenen op de slagen, dat je die op de juiste manier doet en natuurlijk op het lopen!

Wat vind je moeilijker, dubbel- of enkelspel?
Enkelspel omdat je dan meer moet lopen en ook heel snel moet bewegen. Dubbelspel is meer samenwerken en minder lopen. Het nadeel van een dubbel is wel dat je een partner moet hebben waar je goed mee samen moet werken, anders wordt het niks.

Ga je dit jaar weer competitie spelen?
Ja! Ik heb er erg veel zin in.

Zou je ook meer aan je conditie willen doen?
Ik denk het wel. Ik wil meer gaan lopen. Vooral na de vakantie moet ik echt mijn conditie weer opbouwen. Dat duurt soms echt wel een paar weken.

We willen Joas bedanken voor zijn goede inzet en hopen dat hij nog lang bij de club blijft! Heb je een suggestie voor de speler van de maand? Dan mag je dit aangeven bij Sylvie van der Kroft en Jade  Groenia. Tot de volgende keer!