Jeugdspeler van de maand oktober - Gearchieveerd

Elke maand kiezen wij (Jade en Sylvie) een jeugdspeler uit die we in het zonnetje zetten. Deze speler wordt gekozen uit één van de drie jeugdgroepen op de club. Gekozen worden kan meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld het hebben van een goede inzet, het goed doen in de competitie of omdat diegene iets speciaals gedaan heeft.

De jeugdspeler van deze maand is geworden: Ali Arici!

Wij hebben voor hem gekozen omdat Ali al heel erg lang bij de Racketeers speelt. Hij kan dan ook heel erg goed badmintonnen. Soms zelfs een beetje té goed. Bij ons in de groep staat Ali erom bekend dat hij niet zo makkelijk te verslaan is. Gelukkig is hij zo aardig om iets vriendelijker te spelen op zijn tijd. Dan hebben wij ook nog een kans! Het enige waar Ali een klein probleempje mee heeft is klokkijken maar gelukkig haalt hij de gemiste tijd wel in door met de senioren mee te spelen of Marit te helpen met de recreantentraining.

Foto van Ali Arici (rechts) en Gijs Dol (links), gemaakt op de training 07/11/2019.

Interview met Ali

Hoe lang speel je al badminton?
Ik speel al 6 of 7 jaar badminton.

Heb je ook al die tijd competitie gespeeld? En hoe ging dit?
Ik heb bijna alle jaren wel competitie gespeeld. Dit ging soms makkelijk en soms ook wat… minder makkelijk. Wij zijn wel eens laatste geworden in onze poule. Door te blijven trainen bereik je uiteindelijk wel de top!

Wat vind je de leukste oefening om te doen?
Vlinderen! Dat is lekker rustig. (dit is een oefening waarbij de dropshot, netdrop en clear worden geoefend).

Hoe kwam je bij de Racketeers terecht?
Ik wilde eigenlijk altijd al badmintonnen. Ik wilde een sport doen wat niet door iedereen beoefend werd. Niet zoals tennis of voetbal. Daarom ben ik begonnen met badmintonnen.

Wat vind je van de sfeer in de groepen?
Gezellig. Ik heb wel kunnen vergelijken omdat ik ook een korte tijd bij een andere club heb gespeeld. Maar hier is het toch altijd gezellig, anders dan daar.

Hoe is het om speler van de maand te zijn?
Ik ben best wel trots!

Wat kan je op dit moment verbeteren aan je spel?
Op dit moment toch wel mijn conditie. Die gaat best wel achteruit door mijn blessure.

Kijk je uit naar de komende wedstrijden?
Ja! Een nieuw team en nieuwe kansen. We gaan er weer voor.

Wat betekent de Racketeers voor jou?
Vooral gezelligheid. Ik wil wel serieus trainen maar gezelligheid blijft het belangrijkste. Dat zie je niet bij heel veel clubs meer. Racketeers is daarin uniek!

We willen Ali bedanken voor zijn tijd en wensen hem en zijn team veel geluk in het komende wedstrijdseizoen! Heb je een suggestie voor de speler van de maand? Dan mag je dit aangeven bij Sylvie van der Kroft en Jade  Groenia. Tot de volgende keer!