Jeugd | Nieuws

Jeugdviering – 50 jarig bestaan

Zaterdag 13 april hadden we het 50 jarig jubileum van de Racketeers, ook voor ons (de jeugdleden) was er een feestje. We moesten om 11 uur ’s ochtends aanwezig zijn en kregen als eerste een clinic van Kim Braam en Meike Brul. Tijdens deze clinic hebben we vooral veel geoefend op looptechniek en snelheid. Ik vond deze clinic erg leuk omdat we met veel mensen waren. Er waren ook andere groepen bij met mensen die we normaal niet spreken. Er waren ook snoepjes!

Na de clinic deden we de Steep Attack Challenge van Yonex, je kon hier een badmintontas winnen. We moesten smashen op een doek waar punten op stonden, natuurlijk hoe lager bij de grond hoe meer punten je kon verdienen. De wedstrijd werd gewonnen door Sylvie van der Kroft. Maar omdat ze de tas niet nodig had gaf ze hem aan Mees Loof, hij had nog geen tas.

Jeugdspeler in actie tijdens de #SteepAttackChallenge van Yonex.

Na de wedstrijd gingen we knakworsten eten, die waren wel lekker. Zo lekker zelfs dat dit in het gastenboek beschreven moest worden. Na het eten begon het toernooi. Iemand van de 6 uur groep werd gemixt met iemand van de 4 of 5 uur groep, zodat het eerlijke en gezellige partijtjes werden. Daarna waren er nog wedstrijden tussen de mensen van je eigen groep. De winnaars van het toernooi zijn geworden:

  • 1e plaats: Ben Moorlag
  • 2e plaats: Dimitri
  • 3e plaats: Meike Bouwhuis

Het was een erg gezellige dag, de Racketeers mogen wel vaker 50 jaar bestaan!

Dit artikel is geschreven door Maaike Lukassen. Een jeugdspeler in de J2 van BC de Racketeers.