Nadat de competie afgelopen is volgen de toernooien voor de jeugd. Deze zijn opgedeeld in officiële bondstoernooien (DPC’s) en clubtoernooien (niet bij de bond). De clubtoernooien kun je opgeven bij de club die het toernooi organiseert. Voor een DPC-toernooi dien je je in te schrijven via toernooi.nl. Hoe je dit kan doen vind je op deze pagina.

Inschrijven via toernooi.nl
Voor bondstoernooien dien je je in te schrijven via toernooi.nl. Onder bondstoernooien vallen de DPC’s (jeugd) en 4/6/8 toernooien (senioren). Je moet beginnen met het aanmaken van een account, volg hiervoor de stappen op de pagina.

Als eerste moet je zoeken naar het toernooi waar jij je voor kan inschrijven. Het kan zijn dat je hier een link van ontvangen hebt, maar je kan hem ook zoeken door op de naam van het toernooi te zoeken bij ‘toernooien’. Let wel op dat je bij sport ‘badminton’ geselecteerd hebt.

Zodra je op dit toernooi klikt krijg je verschillende kopjes te zien. ‘Organisatie‘ geeft informatie over de club die het toernooi organiseert en welke mensen het toernooi leiden. Mocht je problemen hebben staat hier vaak ook een telefoonnummer/emailadres bij wat je kunt gebruiken om in contact te komen.

Om je in te schrijven dien je het knopje ‘inschrijven‘ te gebruiken. Je wordt dan naar een pagina gebracht waar je persoonlijke informatie moet invullen (soms is dit al ingevuld als je dit al op je profiel hebt toegevoegd). Controleer in dat geval je gegevens en zorg ervoor dat ze correct zijn. Hierna kun je een onderdeel selecteren. Voor de DPC toernooien zijn deze onderdelen opgedeeld in leeftijdscategorieën. Je bent vrij om je in te schrijven in een oudere leeftijdsklasse maar nooit in een jongere. Bijvoorbeeld iemand die 14 is mag zich in de U15 inschrijven, maar niet in de U13. De ‘U’ staat hier voor under. Het kan voorkomen dat er zich een dubbel vormt van verschillende leeftijden, je dient dan te kijken naar de oudste speler. Iemand van 13 en 15 die samen spelen zullen in de U17 moeten uitkomen. Voor de 4/6/8 toernooien geldt dat je moet kijken naar je puntenaantal. Vaak geldt dat je moet kijken naar welke competitie je speelt. Speel je als recreant dan is doorgaans de klasse 8 de beste keuze. Je kunt Hierna de onderdelen selecteren waarvoor je je wil inschrijven. Je kunt vaak tot maximaal 2 onderdelen selecteren. Dit moeten verschillende onderdelen zijn, je kunt je vaak niet inschrijven voor de enkel in twee verschillende klasses. Wanneer je je inschrijft met een dubbel- of mixpartner dien je de volledige naam en het bondsnummer te geven. Het bondsnummer kun je vinden door de naam van deze persoon op te zoeken bij ‘spelers’.

Zodra je je hebt ingeschreven kan het zijn dat je niet meteen wordt ingeschreven. Vaak worden spelers handmatig toegevoegd dus dit kan even duren. Je kunt bij de onderdelen spelers en onderdelen zien wie zich ingeschreven heeft en uiteindelijk ook welke loting heeft plaatsgevonden (wie speelt tegen wie). Je krijgt wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is een mail van toernooi.nl of je kunt het vinden in je mailbox op de site zelf.
Mocht het inschrijven niet lukken kun je hulp vragen bij de wedstrijd- (4/6/8) of jeugdcommissie (DPC).

Voor meer informatie zie  www.badminton.nl/regio/Noord/regio